CIRSD i vodeći turski tink-tenk potpisali sporazum o saradnji

Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk jeremić i predsednik turske fondacije „Marmara Group“ dr Akan Suver potpisali su danas sporazum kojim se promoviše saradnja, uspostavlja stručna razmena i razvoj projekata od zajedničkog interesa.

Sporazum o saradnji je potpisan prilikom otvaranja 17. Evroazijskog ekonomskog samita, u organizaciji fondacije „Marmara Group“, u Istanbulu.

Govoreći na Evroazijskom ekonomskom samitu, predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić rekao je da je za sadašnju generaciju imperativ da svesrdno prihvati koncept održivog razvoja koji je ključni element UN Agende za period posle 2015. godine. To bi zahtevalo od medjunarodne zajednice drugačiji pristup u rešavanju ekonomskih, socijalnih i ekoloških pitanja na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Jeremić je naglasio da UN Agenda za period posle 2015. ne može imati uspeha osim ako nije „osnažena globalnim etičkim okvirom“ i zaključio da „naša dužnost treba da bude revitalizacija Ujedinjenih nacija kao funkcionalnog centra za uskladjivanje odgovora čovečanstva na pretnju sa kojom smo suočeni mnogo više nego sa bilo kojom drugom u istoriji“ –  klimatskim promenama, pretnjom uzrokovanom ljudskim faktorom.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti