CIRSD organizovao debatu o Bliskom istoku u Njujorku

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i američka Antidefamaciona liga (ADL) organizovali su u Njujorku panel diskusiju o američkoj politici na Bliskom istoku. Moderator ovog ekskluzivnog panela bio je predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić.

Photo credit: Chloe Apple Seldman/Michael Priest Photography

Panel je otvorio nacionalni direktor ADL-a i jedan od autora najnovijeg izdanja časopisa “HorizontiDžonatan Grinblat, nakon čega se prisutnima obratio prvi zamenik sekretara Biroa za Bliski istok u američkom Stejt departmentu ambasador Džerald M. Fajerstin. Pored pomenutih, na panelu su učestvovali i direktorka bliskoistočnog programa Karnegi centra Mišel Dan, direktor Kraun centra za studije Bliskog istoka Univerziteta Brendajs Šai Feldman, jedan od urednika časopisa “Američki interes” Valter Rasel Mid, saradnik američkog Saveta za spoljne poslove i ekspert za Rusiju i Evroaziju Stiven Sestanovič i saradnik za studije Bliskog istoka Saveta za spoljne poslove Rej Takej.

Photo credit: Chloe Apple Seldman/Michael Priest Photography

Glavna tema događaja bila je kako odrediti buduće smernice američke politike na Bliskom istoku. Između ostalog, razgovaralo se o nasleđu politike Obamine administracije u regionu, porastu ekstremizma, strateškim posledicama nuklearnog sporazuma sa Iranom, mogućim partnerstvima u regionu, trenutnim sukobima u Iraku, Siriji i Jemenu, demografskim trendovima u arapskim zemljama, kao i bezbednosti Izraela.

Debata u sedištu ADL-a u Njujorku bila je još jedna prilika za promociju najnovijeg izdanja časopisa „Horizonti koji izdaje CIRSD. Naredna promocija časopisa održaće se u Beogradu 11. februara.

 

Više fotografija sa događaja možete pogledati ovde.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti