Delegacija CIRSD završila posetu Kuvajtu

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić završio je danas dvodnevnu posetu Kuvajtu, tokom koje je imao odvojene sastanke sa emirom Kuvajta Sabahom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al Sabahom, premijerom Džaberom Al-Hamadom Al Sabahom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Sabahom Al-Kalidom Al Sabahom.


Predstavljajući najnoviji broj časopisa Horizons, koji izdaje CIRSD, Jeremić je svoje sagovornike upoznao i sa temom prolećnog izdanja koje će se baviti Bliskim istokom i globalnom energetskom sigurnošću.

Kuvajt predstavlja faktor stabilnosti u regionu i bila mi je izuzetna čast da razmenim mišljenje sa njihovim rukovodstvom o različitim temama - od opasnosti koju predstavlja ISIS, poslednjih dešavanja u severnoj Africi, pa sve do energetskog tržista i aktuelne humanitarne katastrofe u Siriji”, rekao je Jeremić po završetku zvaničnih susreta.

Domaćin delegaciji CIRSD-a, koju su činili predsednik Jeremić i viši savetnik Damjan Kranjević Mišković, bio je član Savetodavnog borda CIRSD-a šeik dr Muhamed Sabah Al-Salem Al Sabah, nekadašnji premijer i ministar spoljnih poslova Kuvajta.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti