Jeremić održao predavanja na RUSI institutu i Kembridžu

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i kandidat Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić održao je dva predavanja tokom posete Velikoj Britaniji.

Jeremić je krajem aprila govorio na Kraljevskom institutu za studije odbrane i bezbednosti (RUSI) u Londonu na temu „Budućnost UN-a: Neophodne reforme i neizbežni izazovi“, pri čemu je izneo detaljan plan reforme ove svetske organizacije za 21. vek. „Moramo učiniti sve da Ujedinjene nacije ponovo služe svojoj svrsi“ rekao je Jeremić i dodao da njegova platforma kao kandidata Srbije za narednog generalnog sekretara UN sadrži 53 konkretna predloga koje namerava da primeni od prvog dana ukoliko ponovo bude izabran da služi u UN.

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić na RUSI institutu u Londonu 21. aprila 2016.

Predsednik CIRSD-a je takođe održao i predavanje na Triniti koledžu i to na poziv srpske zajednice na Univerzitetu Kembridž. Tokom svog izlaganja, Jeremić je govorio o predlozima za revitalizaciju UN-a sa posebnim osvrtom na pitanja održivog razvoja, klimatskih promena, međunarodnih mirovnih operacija, ljudskih prava i reforme sekretarijata UN-a.

Ispod možete pogledati snimak njegovog predavanja. Za fotogaleriju, kliknite ovde.

https://www.youtube.com/watch?v=XSvnwRrP_AI

 

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti