Jeremić podržao Rama Emanuela

Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić boravio je juče u Čikagu, gde se sastao sa aktuelnim gradonačelnikom Ramom Emanuelom, bivšim šefom kabineta predsednika SAD Baraka Obame i predsedavajućim Srpskog Kokusa u američkom Kongresu.


Emanuel, koji je trenutno u kampanji za drugi mandat na mestu gradonacelnika Čikaga, je upoznao Jeremića sa prioritetima gradske uprave, posebno se interesujući za stanje srpske dijaspore u ovom gradu.

Predsednik CIRSD je u intervjuu za gradski radio snažno podržao Rama Emanuela u borbi za novi mandat na mestu gradonačelnika, istakavši da “veruje da je za našu dijasporu, kao i za gradjane Srbije dobro da jedan osvedočeni prijatelj naše zemlje ostane na tako važnoj funkciji”.

“Ja ne predstavljam zvaničan stav Srbije, ali se lično iskreno nadam da će Ram Emanuel ponovo biti izabran za gradonačelnika Čikaga, jer mi nemamo puno takvih prijatelja u svetu, a pogotovo u Americi. Zaista smatram da bi bilo od ogromnog značaja za odnose SAD i Srbije, a i za naše sunarodnike u Čikagu, da Emanuel ostane na čelu jednog od najvažnijih gradova u Americi, jer je on neko ko ima kapacitet da utiče na administraciju, Belu kuću pogotovo”, izjavio je Jeremić u intervjuu za Radio Čikago.

Jeremić je upoznao svog sagovornika sa programom i projektima CIRSD-a, posebno onim koji su posvećeni održivom razvoju, istakavši važnost predstojećeg Samita posvećenog održivom razvoju gradova, koji će se održati u maju ove godine upravo u Čikagu.

Tokom boravka u Čikagu, predsednik CIRSD je održao i predavanje na Čikaškom Savetu za globalne odnose.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti