Vuk Jeremić sa visokim zvaničnicima Španije

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić završio je dvodnevnu posetu Madridu, gde se sastao sa ministrom inostranih poslova Španije Garsijom Margaljom, sa šefom kabineta premijera Španije Horheom Moragasom, kao i sa internacionalnim sekretarom Narodne partije Španije Hoseom Ramonom.

 

Tokom razgovora Jeremića i ministra Margalja, najveća pažnja posvećena je razvoju situacije u kriznim delovima sveta, posebno na Bliskom istoku i istočnoj Aziji, ali i o daljem toku najvažnijih procesa u Ujedinjenim nacijama i izradi nove globalne strategije održivog razvoja.

 

Jeremić je ministra Margalja upoznao sa ciljevima CIRSD-a i medjunarodnim timom savetnika koji radi u okviru ovog Centra, naglasivši da i ubuduće namerava da radi na daljem unapredjenju odnosa sa španskim partnerima, jer je Španija oduvek bila blizak i važan prijatelj Srbije u Evropi.

 

U sedištu Narodne partije Španije, Jeremić je imao priliku da se bliže upozna sa radom i ciljevima najmasovnije španske političke partije, kao i sa ekonomskom i socijalnom situacijom u ovoj zemlji.

 

Posetu Madridu, Jeremić je završio sastankom sa direktorom Kraljevskog instituta Elkano Čarlsom Pauelom sa kojim je dogovoreno uspostavljanje saradnje ovog Instituta i CIRSD-a, kao i zajednički rad na više projekata u 2014. godini.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti