English | Srpski

Kejti Pari je nerezidencijalni saradnik za pitanja migracija, rodne ravnopravnosti i razvoja u Centru za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD). Trenutno se bavi istraživanjem migrantske krize na Bliskom istoku, Severnoj Africi i Evropi na Kenedi školi univerziteta Harvard pod mentorstvom poznatog ekonomiste Lanta Pričeta.

Po zanimanju je analitičar kvantitativnih metoda i upravljanja sa posebnim akcentom na region Podsaharske Afrike. Između 2010. i 2012. obavljala je funkciju višeg ekonomskog savetnika u Centralnoj banci Sijera Leonea, nakon čega je postala glavni istraživač projekata pod rukovodstvom organizacija poput Inovacije za borbu protiv siromaštva i Abdul Latif Džamil Labaratorije za borbu protiv siromaštva na Masačusetskom institutu tehnologije (MIT).

Kejti Pari je bila i član tima britanskog poslanika Sajmona Kirbija i sarađivala sa organizacijom Intelidžens Skverd i Kraljevskim geografskim društvom na pitanjima klimatskih promena. Ogranizovala je niz događaja o rodnoj ravnopravnosti na univerzitetu Harvard.

Kejti Pari je diplomirala iz oblasti filozofije, politike i eknomije na Pembruk Koledžu univerziteta Oksford i stekla master diplomu na Londonskoj školi ekonomije iz oblasti statistike i demografije.

Nazad na CIRSD Tim