CIRSD Webinar : “Izgraditi bolju budućnost: Nakon kiše”

Razgovor sa Nilom Fergusonom povodom izlaska iz štampe najnovijeg izdanja HORIZONS.

Jedini časopis o međunarodnim odnosima iz Jugoistočne Evrope koji je uspeo da se nađe na JSTOR-u, najprestižnijoj akademskoj digitalnoj platformi na svetu, objavio je svoje devetnaesto izdanje.

UKOLIKO ŽELITE DA BUDETE UČESNIK OVE DISKUSIJE I DOBIJETE PRILIKU DA POSTAVITE PITANJE PROFESORU FERGUSONU, PRIJAVITE SE NAJKASNIJE DO 15. SEPTEMBRA OVDE

U najnovijem broju CIRSD-ovog žurnala, pod naslovom “Izgraditi bolju budućnost: Nakon kiše”, možete pročitati ekskluzivne članke vodećih svetskih umova poput Žaka Atalija, Alana Deršovica, Džefrija Saksa, Nurijela Rubinija, Tijeri de Monbrijala, Mila Lompara, i mnogih drugih.

Među autorima je i jedan od najpoznatijih svetskih istoričara i intelektualaca današnjice, Nil Ferguson, naš specijalni gost na promociji novog broja, koja će biti održana u četvrtak, 16. septembra u 19h, u formi HORIZONS diskusije putem aplikacije Zoom.

Fergusonovo briljantno povezivanje događaja iz prošlosti sa aktuelnim dešavanjima i predikcijama za budućnost čine ga jednim od najfascinantnijih sagovornika na temu međunarodnih odnosa i svetske ekonomije. Predavao je na Kembridžu, Oksfordu, Harvardu, Stanfordu i drugim prestižnim institucijama. Autor je 16 knjiga, od kojih je najnovija “Zla kob: Politika katastrofe”. Većina njegovih knjiga su postali bestseleri, među njima i “Idealista”, biografija Henrija Kisindžera, koju je CIRSD pre nekoliko godina objavio na srpskom jeziku.

Profesor Ferguson će govoriti o posledicama pandemije, izazovima i međusobnim odnosima vodećih supersila, ulozi novih tehnologija u politici, ekonomiji, bezbednosti i ratovanju, ali i odgovarati na pitanja učesnika.

Prvih 50 prijava iz Srbije će biti nagrađeno i štampanim izdanjem najnovijeg broja HORIZONS.

Broj mesta je ograničen, a prijave su od danas otvorene! 

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti