CIRSD zaključio memorandum o razumevanju sa vodećim kineskim vladinim institutom

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić i predsednik Saveta za razvojno istraživanje (SRI) Vlade Narodne Republike Kine Li Vej, potpisali su Memoradnum o razumevanju i saradnji između ove dve institucije.
Memorandum o razumevanju obuhvata i podstiče širok spektar zajedničkih aktivnosti, od realizacije istraživačkih projekata i strateških studija, do organizovanja međunarodnih konferencija i simpozijuma.

Jedno od ključnih polja saradnje dve institucije biće zajednički angažman na inicijativi Mreža instituta Novog puta svile.
Savet za razvojno istraživanje funkcioniše pod okriljem Vlade NR

Kine, a njegov predsednik Li Vej, ujedno član Savetodavnog odbora CIRSD-a, ima rang ministra u kineskoj vladi. Kao vodeći kineski institut za razvojna pitanja, SRI obavlja istraživanja i formuliše predloge u vezi sa dugoročnim i strateškim ekonomsko-socijalnim prioritetima Kine.
Memoradnum o strateškom partnerstvu svečano je potpisan za vreme održavanja međunarodne konferencije o Novom putu svile, koju je CIRSD organizovao 12. decembra u Istanbulu, u saradnji sa Centrom za strateško istraživanje Ministarstva spoljnih poslova Turske, turskom Fondacijom za političko, ekonomsko i socijalno istraživanje, kao i Savetom za razvojno istraživanje Vlade NR Kine.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti