Jeremić u poseti Briselu

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić boravio je juče u Briselu, gde se sastao sa predsednikom Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Elmarom Brokom. Jeremić i Brok su razgovarali o nizu aktuelnih pitanja iz domena spoljne politike, počev od situacije u Ukrajini do najnovijih dogadjaja na Bliskom istoku. 

Predsednik CIRSD predstavio je svom sagovorniku projekte i aktivnosti Centra, a posebno se osvrnuo na najnoviji broj časopisa Horizonti.
Jeremić i Brok su se saglasili da blisko sarađuju po pitanju velike međunarodne konferencije o ulozi Evrope u multipolarnom svetu, koju će organizovati CIRSD u saradnji sa Harvard centrom za Evropske studije u septembru 2015.
Tokom boravka u Briselu, Jeremić se sastao i sa predstavnicima uticajnih tink-tenkova u Briselu kao što su Međunarodna krizna grupa i Karnegi Evropa, sa kojima je razgovarao o budućoj saradnji na različitim projektima, uključujući i predstojeću konferenciju sa Harvard centrom. U delegaciji CIRSD-a bila je i savetnica za međunarodne odnose Suzana Grubješić.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti