Jeremić učestvovao na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić učestvovao je na Svetskom ekonomskom forumu koji je nedavno završen u Davosu.

Forum u Davosu svake godine okuplja svetsku ekonomsku i političku elitu, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, obrazovnih institucija i civilnog društva koji raspravljaju o brojnim političkim, bezednosnim i ekonomskim temama u sve složenijem i neizvesnijem okruženju.


Na svim panelima na kojima sam pristustvovao ili učestvovao, vladala je atmosfera zabrinutosti zbog sistematskog produbljivanja geopolitičkih podela, kao i povećanja strateškog nadmetanja“, rekao je Jeremić.
Tokom godišnjeg sastanka u Davosu, Jeremić je imao specijalnu prezentaciju – Mladi svetski lideri kao kreatori geopolitike. On je istakao da mlade generacije ne treba samo da iskazuju svoje stavove o trenutnim trendovima i rizicima, već da hrabro predstave svoje ideje o njihovom prevazilaženju na održivi način.
Tokom Foruma je dogovoreno da CIRSD bude domaćin regionalnog skupa Mladih svetskih lidera YGL novembra 2015. godine u Beogradu, koji će biti posvećen savremenim geopolitičkim izazovima

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti