Vesti

Energetska efikasnost i životni standard

Aleksandar Kovačević, saradnik Oksford instituta za energetske studije u tesktu za VIP blog o održivom razvoju „Energetska efikasnost kao način za smanjivanje siromaštva“ piše kako energetska efikasnost utiče na životni standard stanovništva.

Predstavljanje časopisa HORIZONS u Beogradu

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je prvi broj časopisa Horizons, posvećen temama iz oblasti međunarodnih odnosa i održivog razvoja.

Jeremić na „Samitu o budućnosti Evrope“

Na centralnom panelu „Uloga Evrope u multipolarnom svetu“ govorili su predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić, švedski šef diplomatije Karl Bilt, kao i bivši premijer Italije Mario Monti. Moderator panela bio je istaknuti istoričar sa Harvarda dr Nial Ferguso

CIRSD na sastanku Saveta lidera za održivi razvoj UN u Njujorku

Delgacija CIRSD učestvovala je na događajima u organizaciji Mreže UN za održivi razvoj (Sustainable Development Solutions Network - SDSN) na Kolumbija univerzitetu u Njujorku. Članove delegacije čine predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić i viši savetnik Dam

Objavljen prvi broj magazina HORIZONS

Magazin je posvećen međunarodnim odnosima i održivom razvoju i sadrži stručne tekstove uticajnih autora iz sveta politike, privatnog sektora i akademske zajednice.

Migracija iz ruralnih u urbana područja – mogući odgovori

Da bi se smanjila migracija u gradove i postigao održivi društveno-ekonomski razvoj, potrebno je uskladiti ruralni i urbani razvoj kroz smanjivanje razlika u uslovima života.

Predsednik CIRSD-a na Atina forumu

Vuk Jeremić učestvuje u Atini na međunarodnoj konferenciji „Demokratija pod pritiskom“, kojom se obeležava Međunarodni dan demokratije.

Jeremić na Forumu mladih globalnih lidera u Pekingu i Tiandžinu

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić učestvovao je na godišnjem sastanku Foruma mladih globalnih lidera, koji je održan kao deo Davos Svetskog ekonomskog foruma. Forum je jedinstvena asocijacija koja okuplja osobe koje odlikuje izuzetnost, mladje od 40 god

Možda će biti teško pronaći saveznike izvan UK

Autorski tekst Vuka Jeremića za londonski „Tajms“ o referendumu u Škotskoj: Škoti moraju da shvate da glasanje za nezavisnost neće biti bez posledica po ostatak Ujedinjenog Kraljevstva i Evrope.

Izdvajamo