Predstavljanje časopisa Horizons na Fakultetu političkih nauka

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je časopis Horizons na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, 27. novembra 2014. godine. Predstavljanju časopisa prisustvovao je veliki broj studenta, koji su do poslednjeg mesta ispunili amfiteatar fakulteta, ali i profesori i istraživači ove elitne institucije.
Kao uvodničari govorili su redovni profesori FPN Radmila Nakarada, Predrag Simić i Dragan Simić, koji su pohvalili časopis i izrazili nadu da će uskoro postati i evropski i međunarodni brend.
Predsednik CIRSD Vuk Jeremić je ovom prilikom održao predavanje pod nazivom „Svet u previranju - pre 100 godina i danas“, što je bila noseća tema prvog broja časopisa, nakon čega je odgovarao na pitanja studenata.

Jeremić je istakao da se mogu uočiti dramatične sličnosti u međunarodnim odnosima od pre sto godina i danas, tako da moramo izvući prave lekcije iz prošlosti kako svet ponovo ne bi ušao u rizik od širih konflikata. Kao glavna krizna žarišta u današnjem trenutku, koja imaju potencijal da dodatno eskaliraju, izdvojio je Bliski istok, Daleki istok i Ukrajinu.

U vezi Ukrajine, naglasio je da nijednoj zainteresovanoj strani nije u interesu da se obnovi Hladni rat. Predsednik CIRSD je istakao da bi Srbija kao predsedavajuća OEBS-a 2015. godine mogla dati svoj doprinos pozitivnom razvoju događaja i tako afirmisati svoju poziciju na međunarodnom planu.
Foto galeriju sa promocije prvog broja časopisa Horizons pogledajte ovde.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti