CIRSD organizovao panel “Zapad i Rusija: Novi Hladni rat?’’

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) održao je sinoć panel “Zapad i Rusija: Novi Hladni rat?’’ povodom predstavljanja drugog broja časopisa Horizons. Moderator panela bio je predsednik CIRSD Vuk Jeremić, a svoje stavove o ovoj temi razmenili su bivša predesnica i ministarska spoljnih poslova Švajcarske Mišlin Kalimi Rej, predsednik Francuskog instituta za međunarodne odnose Tjeri de Monbrial, kao i profeori Leon Kojen i Ivo Visković.


Skupu su prisustvovali ambasadori akreditovani u Srbiji, profesori, analičari i druge istaknute ličnosti iz oblasti spoljne politike i međunarodnih odnosa, ali i veliki broj studenata Univerziteta u Beogradu.
Kao što je najavio predsednik CIRSD-a, svako naredno izdanje časopisa Horizons biće promovisano kroz panel diskusiju čija će tema biti ujedno i glavna tema aktulenog broja. Jeremić je goste obavestio da će prolećno izdanje časopisa Horizons biti posvećeno Bliskom istoku.
Nakon promocije u Beogradu, CIRSD će 18. februara organizovati i predstavljanje Horizonsa u Njujorku, na kojem će govoriti stalni predstavnik Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vitali Čurkin, bivši premijer Australije Kevin Rad, bivši ministar odbrane Karl Teodor cu Gutenberg i profesor Kolumbija Univerziteta Džefri Saks.

Foto galeriju možete pogledati ovde

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti