Diplome sa seminara CIRSD

Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić uručio je u cetvrtak diplome polaznicima sedmodnevnog Intenzivnog seminara o medjunarodnim odnosima "Geopolitika u eri multipolarnosti", koji je u organizaciji CIRSD-a održan u Beogradu.

 



„U proteklih nedelju dana imali smo, praktično, svet na dlanu i prošli smo kroz neka od najvažnijih pitanja koja u ovom trenutku karakterišu međunarodne odnose, izjavio je Jeremić obracajuci se polaznicima Seminara. Predsednik CIRSD-a se zahvalio polaznicima seminara zato što su svojim pitanjima i uloženom energijom doprineli da se održi diskusija o međunarodnim odnosima kakve se niko ne bi postideo ni na Harvardu u SAD, niti bilo gde u Evropi ili u Kini.

„Hvala vam što ste nam pomogli da se ponovo osetimo kao deo sveta“, rekao je Jeremić ocenivsi da je proteklih sedam dana bilo uzbudljivo putovanje kroz međunarodne odnose i da je on sam imao priliku dosta toga da nauči.

Seminar je pohađalo 35 polaznika sa prostora Zapadnog Balkana, koji su sa najvišim ocenama završili osnovne studije. Oni su izabrani na specijalnom konkursu CIRSD-a na koji se prijavilo nekoliko stotina kandidata iz citavog regiona.
Predavači na seminaru bili su iz redova iskusnih kreatora međunarodne politike i svetskog javnog mnjenja, prominentnih intelektualaca i profesora najprestiznijih svetskih univerziteta, kao što su Luis Amado, Volfram Mas, Ralf Langner, Luis Almagro, Nikolas Gvosdev, Branko Milanović, Andrej Kortunov, Ričard Gauan, Šeik Muhamed al Sabah, Alister Kruk, Ivan Vejvoda i mnogi drugi.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti