Jeremić na Forumu mladih globalnih lidera u Pekingu i Tiandžinu

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić učestvovao je na godišnjem sastanku Foruma mladih globalnih lidera, koji je održan kao deo Davos Svetskog ekonomskog foruma (Davos-based World Economic Forum).
Ovogodišnji Forum mladih globalnih lidera održan je u Kini, u Pekingu i Tiandžinu. Forum je jedinstvena asocijacija koja okuplja osobe koje odlikuje izuzetnost, mladje od 40 godina, iz svih regiona sveta.
Tokom Foruma, na tematskim panel diskusijama, govorilo se o savremenim globalnim političkim i bezbednosnim izazovima, agendi UN o održivom razvoju za period nakon 2015. godine, budućnosti mobilnih tehnologija, zelenoj ekonomiji i obnovljivim izvorima energije.
Pored učešća na Forumu, Jeremić je prisustvao i godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma „Novi šampioni 2014“ (New Champions 2014). Ovaj sastanak, poznat i kao „letnji Davos“, pruža mogućnosti za susrete i razmenu iskustava i znanja izmedju lidera visoko pozicioniranih u multinacionalnim kompanijama i mladih lidera iz kompanija u usponu, političkih zvaničnika, predstavnika medija, akademske zajednice i stručnih nezavisnih organizacija, a u cilju promišljanja strategija, kao i pitanja i rizika od globalnog značaja.
Svetski ekonomski forum je proglasio Jeremića Globalnim mladim liderom 2013. godine.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti