Jeremić u poseti Urugvaju

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić završio je danas posetu Urugvaju, tokom koje se sastao sa predsednikom Hoseom Muhikom (Jóse Mujica) i ministrom spoljnih poslova Urugvaja Luisom Almagrom (Luis Almagro).

Tokom sastanaka, oni su posebno istakli da je od izuzetnog značaja  da države u okviru Ujedinjenih nacija zajedno rade na kreiranju Agende UN za održivi razvoj za period posle 2015. godine, naglasivši da u tom procesu, socijalnu i ekološku dimenziju treba tretirati kao prioritete, podjednako kao i ekonomsku.

"Zahvalan sam predsedniku Muhiku na njegovoj podršci osnovnim principima Agende UN za održivi razvoj za period posle 2015. godine i njegovoj posvećenosti u promovisanju holističkog pristupa u ostvarivanju održivog razvoja u Latinskoj Americi i šire“, rekao je Jeremić. 

‎Isto tako, razgovarali su i o nizu pitanja od globalnog značaja i kako nedavni razvoj dogadjaja u drugim delovima sveta može uticati na Latinsku Ameriku. 

Jeremić se sastao i sa urugvajskim bivšim šefom države i sadašnjim predsedničkim kandidatom Tabareom Vaskuezom (Tabaré Vázquez), koji je naglasio da je važno uključiti pitanja zdravstvene politike u UN agendu održivog razvoja.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti