Objavljen prvi broj magazina HORIZONS

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) objavio je prvi broj magazina Horizons. Magazin je posvećen međunarodnim odnosima i održivom razvoju i sadrži stručne tekstove uticajnih autora iz sveta politike, privatnog sektora i akademske zajednice.
Sadržaj i neki od tekstova dostupni su ovde.
Centralna tema prvog broja je „Svet u previranju – međunarodna scena i odnosi snaga 1914. i 2014. godine“. O ovoj temi za Horizons pišu, između ostalih, osnivač Stratfora Džordž Fridman, profesor Kembridž univerziteta Kristofer Klark, bivši premijer Australije Kevin Rud i osnivač i predsednik najveće svetske konstultantske mreže Evroazija grupa Ian Bremer.
Za prvi broj, izmedju ostalih, pišu novi premijer Turske Ahmet Davutoglu, kao i predsednici Urugvaja Hoze Alberto Muhika i Mongolije Cahiakin Elbegdorž.
O održivom razvoju i globalnim ekonomskim trendovima, pišu profesor Kolumbija univerziteta Džefri Saks, predsednik Centra za razvoj i istraživanja Državnog saveta Kine ministar Li Vei, potpredsednik vlade Ujedinjenih arapskih emirata Sultan Ahmet Al Džaber i drugi autori.

U prvom broju pročitaćete i tekstove o budućnosti Evrope, o čemu pišu ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn, bivši ministri spoljih poslova Španije Migel Anhel Moratinos, Italije Franko Fratini i Švajcarske Mišelin Kalmi-Rej idrugi.
CIRSD pokreće Horizons kao novi forum za globalnu raspravu o važnim međunarodnim pitanjima koja oblikuju i utiču na dešavanja na svetskoj političkoj sceni.
Promocije će biti održane u oktobru 2014, u Beogradu i Njujorku.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti