Obraćanje predsednika CIRSD-a u Njujorku

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić obratio se juče u Njujorku na skupu kojem su prisustvovali odabrani politički lideri, izvršni direktori i filantropi, a koji je organizovala renomirana međunarodna advokatska firma Rid Smit (Reed Smith). Ova advokatska kancelarija zastupa najznačajnije svetske korporacije, a učestvuje i u međudržavnim i strateškim pregovorima, kao i u drugim ključnim legislativnim pitanjima.

Govoreći o važnosti postojećeg međunarodnog poretka u globalnom okruženju, Jeremić je identifikovao tri trenutno najsloženije svetske pozornice: Ukrajinu, Bliski istok i istočnu Aziju, kao i ključne izazove i različita gledišta zainteresovanih strana.

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić je na kraju svog izlaganja istakao značaj Agende UN za održivi razvoj za period posle 2015. godine (UN post-2015 sustainable development agenda), podvukavši koliko je važna međusobna saradnja svih država na uspostavljanju univerzalnih ciljeva u sferi održivog razvoja, kao i mogućnosti finansiranja i formiranja transparentnih mehanizama za nadgledanje njihove implementacije.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti