Održan deveti sastanak Savetodavnog i Upravnog odbora CIRSD

Centar međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) održao je juče u klubu Harvard univerziteta deveti sastanak svog Savetodavnog i Upravnog odbora, tokom kojeg su predstavljenje aktivnosti koje je Centar imao tokom 2015. godine.

 

 

Članovi Savetodavnog i Upravnog odbora diskutovali su i o planovima i projektima za 2016. godinu i to o narednim brojevima časopisa Horizonti koji CIRSD izdaje već godinu dana, baš kao i o panel diskusijama koje prate izlazak svakog novog broja. Takođe, na sastanku je razgovarano i konferencijama i analitičkim studijama koje CIRSD planira da realizuje u narednom periodu, kako u Beogradu, tako i u drugim svetskim metropolama.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o aktuelnim temama u sferi međunarodnih odnosa, počev od situaciji na Bliskom istoku, preko Kine, SAD, Afrike, jugoistočne Azije, Južne Amerike, pa sve do krize u Evropi, razvojne agende UN-a za period nakon 2015. godine, predstojećeg samita u Parizu o klimatskim promenama (COP21), kao i UN reformi i ostalim značajnim multilateralnim procesima.

Sastanku su prisustvovali članovi Savetodavnog odbora CIRSD-a: bivši ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Moratinos, bivši ministar spoljnih poslova Kuvajta šeik Muhamed Sabah Al-Salem Al-Sabah, bivši ministar spoljnih poslova Senegala Šeik Tidiane Gadio, bivši ministar spoljnih poslova Indonezije Nur Hasan Virajuda, bivši ministar spoljnih poslova Kipra i komesar EU Markos Kiprijanu, bivši ministar spoljnih poslova Maroka Mohamed Benaisa, bivši ministar spoljnih poslova Portugala Luis Amado, bivši potpredsednik Čilea i generalni sekretar OAD-a Hose Migel Insulza, predsednik IFRI-a Tjeri de Monbrijal, kao i članovi Upravnog odbora CIRSD-a: predsednik Vuk Jeremić, izvršni direktor Zdravko Ponoš, viši savetnik Damjan Krnjević Mišković, programski direktor Nikola Jovanović, kao i asistent predsednika i urednik sajta Stefan Jovanović. 

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti