Alan Derševic, gost CIRSD-a i Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Nišu, poziva studente svih pravnih fakulteta u Srbiji da se prijave za ekskluzivni razgovor sa legendom pravnih nauka i sudske prakse, PROFESOROM ALANOM DERŠOVICEM, u subotu, 20. marta, u 19h, preko platforme Zoom.
Profesor Deršovic je verovatno najpoznatiji svetski advokat-krivičar i jedan od najvećih živih američkih pravnih autoriteta, specijalista za ustavno pravo i građanske slobode.
Bio je advokat Donalda Trampa prilikom
pokušaja njegovog “impičmenta” u Kongresu, kao i mnogih drugih kontraverznih ličnosti - od O.J. Simpsona, preko Majka Tajsona do Džefrija Epstina - u procesima koji su mu doneli slavu, ali i stvorili izuzetno moćne neprijatelje.
Bio je i ostao najmlađi predavač u istoriji Harvard Law School-a, škole na kojoj je kao profesor proveo punih pet decenija.
Autor je više desetina globalnih bestselera i preko hiljadu članaka objavljenih u najprestižnijim svetskim publikacijama.
Razgovaraćemo o ljudskim i građanskim pravima u svetu koji je u previranju, međunarodnom krivičnom poretku, odnosu Izraela i Palestine, njegovoj fascinanatnoj karijeri, ali i mnogim drugim stvarima!
Ako želite da upoznate i postavite pitanje legendi, NEMOJTE PROPUSTITI OVU PRILIKU!
Pošaljite Vašu biografiju i kratko obrazloženje zbog čega Vam je stalo da budete deo ovog seminara na [email protected] do 14. marta!

 

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti