Damjan Krnjević Mišković

Damjan Krnjević Mišković je izvršni direktor i viši savetnik u Centru za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), urednik časopisa „Horizonti“ i član Savetodavne grupe za međunarodne odnose UN Mreže za rešenja održivog razvoja (UN SDSN Adisory Group).

Bio je viši savetnik (Senior Advisor) predsednika 67. zasedanja Generalne skupštine UN, a pre toga viši savetnik (Senior Advisor) ministra spoljnih poslova Republike Srbije.

U Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije bio je i predsednik Komisije za prijem pripravnika diplomatsko-konzularne struke u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i član Saveta Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova.

Političku karijeru započeo je 2004. godine kao specijalni savetnik Predsednika Srbije. Pre postavljanja na tu dužnost, bio je odgovorni urednik vašingtonskog časopisa The National Interest, kolumnista ruskog dnevnog lista Izvestia i viši saradnik u Programu za evropske studije (Fellow in European Studies) vašingtonskog Nikson centra.

Objavio je članke u časopisima i listovima kao što su Journal of DemocracyNational Review OnlineWeekly StandardWashington PostFinancial TimesReview of Metaphysics i Commentaire, kao i u dnevnim novinama u Srbiji.
Damjan Krnjević Mišković je diplomirao političke nauke na Midlberi koledžu i alumnista je Kineske CELAP akademije u Šangaju.

Nazad na CIRSD Tim