Beogradska prezentacija projekta "Blue Green Dream"

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić govorio je danas na sastanku regionalnog Centra za centralnu i jugoistočnu Evropu projekta Blue Green Dream.

Projekat Blue Green Dream predstavlja unapređen i pragmatičan način za integrisano planiranje urbanih vodenih (plavo) i urbanih vegetacijskih (zeleno) sistema. Kroz spajanje ovih plavih i zelenih sistema, projekat nastoji da obezbedi multifunkcionalna rešenja koja podržavaju urbanu adaptaciju na klimatske promene, a u skadu sa Agendom UN za održivi razvoj za period posle 2015. godine (UN post-2015 sustainable development agenda).

Na čelu ovog projekta je dr Čedo Maksimović, profesor Odeljenja za inžinjering životne sredine Imperial Koledža u Londonu, jednog od britanskih najprestižnijih univerziteta.

Tokom svog obraćanja, Jeremić se osvrnuo na predsedavanje Srbije Generalnom skupštinom UN, tokom koje su učinjeni ključni koraci u formiranju agende UN o održivom razvoju nakon 2015. godine. Predsednik CIRSD-a je izrazio snažnu podršku ciljevima održivog razvoja i podvukao značaj projekata kao što su Blue Green Dream u pomaganju gradovima da postanu prilagodljivi na klimatske promene.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti