Delegacija CIRSD u Abu Dabiju o održivom razvoju

Delegacija CIRSD-a završila je danas ucešće na "Nedelji održivog razvoja" u Abu Dabiju, velikoj medjunarodnoj konferenciji o energetici, koju organizuje vlada Ujedinjenih arapskih emirata i Mubadala koorporacija. Ove godine konferencija ima 30 hiljada učesnika, iz više od 150 zemalja sveta.

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić moderirao je završni panel konferencije posvećen stanju svetske ekonomije u 2014. godini, na kome su učestvovali i potpredsednik Evropske investicione banke Filip de Fontejn i potpredsednik Medjunarodne finansijske koorporacije Svetske banke Dimitris Tsitsiragos.

Tokom boravka u Abu Dabiju, Jeremić se sastao sa ministrom inostranih poslova UAE Abdulahom bin Zajedom, sa kojim je razgovarao o situaciji u Siriji i saradnji na medjunarodnoj konferenciji o Bliskom istoku, koju CIRSD planira da organizuje u Beogradu tokom 2014. godine.

Jeremić se takodje susreo sa ministrom za životnu sredinu UAE dr. sultanom Ahmedom Al Džabarom, direktorom kompanije za obnovljive izvore energije i nove tehnologije Masdar, koga je pozvao da ulaže u projekte u oblasti nauke i zaštite životne sredine u Srbiji.

Tokom brojnih odvojenih susreta na konferenciji, Jeremić je pozvao predstavnike medjunarodnih organizacija i kompanija da saradjuju sa CIRSD-om na promociji održivog razvoja u jugoistočnoj Evropi, kao i da učestvuju na podizanju energetske efikasnosti u ovom delu sveta.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti