Jeremić na Međunarodnom ekonomskom forumu u Astani

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRDS) Vuk Jeremić boravio je tokom ove nedelje u Kazahstanu, gde je učestvovao na Međunarodnom ekonomskom forumu u Astani, ali je takođe imao i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima te zemlje.

Vuk Jeremic i premijer Kazahstana Karim Masimov
Aktuelna dešavanja u međunarodnim odnosima, posebno u sferi održivog razvoja, bile su samo neke od tema o kojima je Jeremić razgovarao sa premijerom Kazahstana Karimom Masimovim, ali i sa prvim zamenikom premijera Bakičanom Sagintajevim, ministrom inostranih poslova Erlanom Idrisovim, ministrom ekonomije Jerbolatom Dosajevim, kao i ministarskom za ekonomse integracije Žanarom Aitžanovom. Jeremić je svoje sagovornike upoznao i sa radom i projektima CIRSDa.
Predsednik CIRSDa takodje je ucestvovao i na Međunarodnom ekonomskom forumu koji se vec osmi put odrzava u Astani, a na kojem se svake godine okupljaju međunarodni lideri, vodeci ekonomski eksperti, kao i diplomate iz celog sveta. Ove godine Astana Forum je okupio 10 hiljada učesnika iz 150 država i učvrstio reputaciju kao jedne od ključnih platformi za diskutovanje globalne ekonomije, ključnih privrednih trendova i najznačajnijih infrastrukturnih projekata.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti