Jeremić se sastao sa Sergejom Lavrovim

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić boravio je danas u službenoj poseti Ruskoj Federaciji, tokom koje se sastao sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim.

Jeremić i Lavrov razmenili su mišljenja u vezi sa najznačajnijim međunarodnim pitanjima, uključujući krizu u Ukrajini i situaciju na Bliskom istoku. Jeremić, koji predvodi delegaciju CIRSD-a, predstavio je ministru Lavrovu program rada Centra i upoznao ga sa programom međunarodnih konferencija i studija na kojima će se CIRSD angažovati u 2014. godini.

Tokom boravka u Moskvi, delegacija CIRSD-a sastala se i sa Anatolijem Torkunovim, rektorom Univerziteta MGIMO, koji je najuticajnija ruska obrazovna instutucija za diplomate i studente međunarodnih odnosa, osnovana od strane Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.   

Vuk Jeremić i predstavnici CIRSD-a razgovarali su i sa rukovodstvom moskovskog Instituta „Gorčakov“ o uspostavljanju institucionalne saradnje sa CIRSD-om, kao i mogućnostima za razvijanje zajedničkih projekata. 

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti