Jeremić u Meksiku

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić sastao se u Meksiku sa najvišim rukovodstvom Ministarstva energetike i državne naftne kompanije PEMEX.

Sagovornici su Jeremiću predstavili strateški plan predsednika Enrike Penje Nieta (Enrique Peña Nieto) koji predviđa i da strane kompanije po prvi put nakon 1938. godine dobiju mogućnost poslovanja u domenu energetike u ovoj zemlji.

Predsednik CIRSD-a je iskazao snažnu podršku energetskom planu Meksika, naglasivši da “reforma energetskog sektora može da posluži kao katalizator širih promena u Meksiku”. “Pozitivni efekti u okviru energetskih reformi mogu da imaju dugoročni benefit, ne samo za Meksiko, već i za svetsku, sve složeniju energetsku arhitekturu”, rekao je Jeremić.

On je naglasio da će dodatni prihodi koje Meksiko bude ostvario kroz reformu energetskog sistema moći da posluže dostizanju ciljeva odživog razvoja i posvećivanju veće pažnje očuvanju živote sredine kroz Agendu UN za period posle 2015. godine.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti