Predsednik CIRSD sa visokim zvaničnicima Kine

jeremic-with-chinese-officials

Vuk Jeremić, predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), boravio je u Pekingu, tokom trećeg zasedanja 18. kongresa Komunističke partije Kine 9. novembra 2013. godine i tom prilikom razgovarao sa visokim zvaničnicima Kine.
Tokom boravka u Kini, Jeremić se sastao sa državnim savetnikom Jang Džiešiem (Yang Jiechi), gradonačelnikom Pekinga Vang Anšunom (Wang Anshun) i zamenikom minstra spoljnih poslova Li Baodongom (Li Baodong) i razgovarao sa njima o najaktuelnijim pitanjima na globalnom nivou. 


Pored toga, Jeremić se sastao i sa predsednikom Centra za razvoj i istraživanja Državnog saveta Kine (Development Research Center of the state Council of China - DRC) ministrom Li Veiom (Li Wei), a u vezi sa pripremama za konferenciju na visokom nivou UN o klimatskim promenama i održivom razvoju, koja će biti održana 2014. godine. Ministar Li je sa zadovoljstvom povrdio da ga je kinesko rukovodstvo ovlastilo da postane član Savetodavnog odbora CIRSD-a. On je potvrdio posetu Beogradu naredne godine i započinjanje intenzivne saradnje sa CIRSD-om, kao i učešće u zajedničkom projektu o održivom razvoju sa Kolumbija univerzitetom.


Tokom boravka predsednika CIRSD-a u Kini, beogradski akapela hor Viva Vox održao je koncert u Velikom holu Naroda, u organizaciji CIRSD-a i Ministarstva kulture Kine. Tokom nastupa, hor Viva Vox izveo je i pesme na kineskom, što je propraćeno ovacijama publike.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti