Tim budućeg predsednika Generalne skupštine UN u poseti CIRSD-u

U poseti Centru za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), od 23. do 26. aprila, borave članovi kabineta narednog predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) Sema Kutese (Sam Kutesa), ministra spoljnih poslova Republike Ugande.

Tokom posete, predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić i izvršni odbor CIRSD-a, koji čine izvršni direktor Zdravko Ponoš, viši savetnik Damjan Krnjević-Mišković i programski direktor Nikola Jovanović predstaviće svoja iskustva tokom 67. zasedanja Generalne skupštine UN. Delegacija iz Ugande posetiće i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, gde će se susresti sa diplomatama koji su bili deo tima tokom srpskog predsedavanja 2012/2013. godine.

Teme razgovora su predsedavanje Generalnom skupštinom UN, prioriteti  67. zasedanja, kao i  pitanja u vezi sa 69. zasedanjem, a to su agenda održivog razvoja UN za period posle 2015. godine, klimatske promene, jačanje multilateralizma i uloge Generalne skupštine UN, kao i ljudska prava. 

Delegaciju predvodi budući šef kabineta predsednika 69. zasedanja Generalne skupštine UN Artur Kafero (Arthur Kafeero), a ostali članovi delegacije su fisoki funkcioneri i diplomate Ugande.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti