Vuk Jeremić i Džefri Saks o osnivanju CIRSD

Povodom osnivanja Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić i profesor Kolumbija univerziteta Džefri Saks (Jeffrey Sachs), koji je i član Savetodavnog odbora CIRSD-a, održali su konferenciju za novinare u beogradskom Medija centru, 5. novembra 2013. godine.

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić rekao je da je misija CIRSD-a da ponudi kompetentna, nezavisna istraživanja i analize u okviru tri programske oblasti - medjunarodni odnosi, održivi razvoj i medjunarodno pravo. Isto tako, on je najavio da će CIRSD organizovati konferencije, panel diskusije, seminare i radionice gde će visoki predstavnici vlada, poslovni ljudi i priznati stručnjaci imati prostor za debatu o najaktuelnijim medjunarodnim izazovima. Jeremić je predstavio i Savetodavni odbor CIRSD-a i istakao  da su članovi Odbora nekadašnji predsednici, premijeri, ministri i uvaženi profesori.

Profesor Saks je rekao da će CIRSD institucionalno biti povezan sa Earth Institute Kolumbija univerziteta i sa UN mrežom za održiva rešenja (UN Sustainable Development Solutions Network). Jeremić i profesor Saks govorili su o naporima koji se ulažu u kreiranju strategije održivog razvoja na globalnom nivou u okviru UN agende održivog razvoja za period posle 2015. godine i naglasili značaj uključivanja zemalja Jugoistočne Evrope u taj proces.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti