Završni dan Intenzivnog seminara o medjunarodnim odnosima

Završni dan Intenzivnog seminara o medjunarodnim odnosima bio je obeležen izuzetnim predavanjima o izazovima koje očekuju svet u bliskoj budućnosti.

 



Auren Hofman, američki investitor visokih tehnologija i direktor poznate kompanije LiveRamp, održao je uzbudljivo prezentaciju o načinima na koje ce se svet promeniti u narednih 100 godina. On je Govorio o tehnološkom napretku koji nas izvesno očekuje i o tome na koji način će se on odraziti na medjunarodnu politiku i tržište rada.

Direktor i predsednik Rendon Group (vodeće svetske kompanije za komunikaciju sa sedištem u Vašingtonu) Džon Rendon održao predavanje o tome kako SAD vide svet koji se menja velikom brzinom i svoju ulogu u njemu. Rendon je govorio o razvoju tehnologija, migracijama, nuklearnoj proliferaciji, kao i o klimatskim promenama. On je polaznicima kursa izlozio najnovije evolucije u američkoj spoljnoj politici.

Potpredsednik German Marshall fonda Ivan Vejvoda održao je inspirativno predavanje za polaznike seminara o značaju i potencijalima regionalne saradnje na Balkanu. Predavanje je u velikoj meri bilo posvećeno transatlanskom partnerstvu i vezama izmedju SAD i EU, ali je većina pitanja bila u vezi sa evropskom perspektivom regiona.

Dzared Genser, izvršni direktor Perseus Strategies, advokatske i konsultantske firme specijalizovane za zaštitu ljudskih prava, govorio je o borbi za osiguravanje slobode izražavanja i savesti u savremenom svetu. Naveo je najpoznatije slučajeve kršenja ovih prava i dostupne načine borbe za njihovu zaštitu.

Nakon završetka radnog dela ovog poslednjeg dana Intenzivnog regionalnog seminara o medjunarodnim odnosima, usledila je svečana ceremonija dodele sertifikata.

Nazad na CIRSD vesti

Najnovije vesti