Vesti

Budućnost Ujedinjenih nacija: Vratiti poverenje čovečanstva

Savremeni svet prolazi kroz veliku transformaciju—bez presedana u obimu i brzini. Dok postaje sve više globalizovan i međuzavisan, u isto vreme biva opterećen rastućim geopolitičkim tenzijama, ubrzanom degradacijom životne sredine i slabljenjem pover

Jeremić održao predavanja na RUSI institutu i Kembridžu

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i kandidat Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić održao je dva predavanja tokom posete Velikoj Britaniji.

Kandidat Srbije za narednog GS UN Vuk Jeremić predstavio svoj program

Kandidat Republike Srbije za narednog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić predstavio je danas u UN svoj program, nakon čega je odgovarao na pitanja predstavnika zemalja članica svetske organizacije.

CIRSD na Kineskom razvojnom forumu u Pekingu

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić učestvovao je na prestižnom Kineskom razvojnom forumu (CDF) održanom u državnom kompleksu Diaojutai u Pekingu.

Jeremić učestvovao na Okruglom stolu Bergendorf

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić učestvovao je u Berlinu na

Jeremić u poseti izbegličkom kampu Zatari u Jordanu

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić posetio je u Jordanu izbeglički kamp Zatari u kom je trenutno smešteno blizu 100.000 izbeglica iz Sirije, što čini ovaj kamp najvećim na Bliskom istoku.

CIRSD predstavio knjigu Dejvida Lemptona

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je svoje najnovije izdanje na srpskom jeziku, izuzetnu knjigu profesora Dejvida Lemptona pod nazivom „Slediti lidera – rukovođenje Kinom od Deng Sjaopinga do Si Đipinga“.

CIRSD panel o spoljnoj politici Amerike

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) održao je u Beogradu izuzetno posećen panel o američkoj spoljnoj politici i ulozi SAD u savremenim međunarodnim odnosima, čime je ujedno predstavljen i najnoviji broj časopisa Horizonti koji već

CIRSD organizovao debatu o Bliskom istoku u Njujorku

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i američka Antidefamaciona liga (ADL) organizovali su u Njujorku panel diskusiju o američkoj politici na Bliskom istoku. Moderator ovog ekskluzivnog panela bio je predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić.

Razgovor Jeremića i Petreusa u Njujorku

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) organizovao je, u Harvard klubu u Njujorku, razgovor o američkoj spoljnoj politici i savremenim međunarodnim odnosima, između predsednika CIRSD-a Vuka Jeremića i proslavljenog američkog generala

Izdvajamo